Teleurgestelde supporters in de Kuip
NOS NieuwsAangepast

'Het moet volgende week in eigen Kuipie gebeuren'

Ontsteltenis bij de Feyenoord-aanhang in de Kuip, na afloop van de verloren wedstrijd tegen Excelsior (3-0). Sommige supporters geloven er na afloop van de wedstrijd niet meer in, anderen houden nog hoop op het kampioenschap na een overwinning volgende week, thuis tegen Heracles Almelo.

"Ik denk dat het heel moeilijk wordt", zegt een mannelijke Feyenoordfan in NOS Langs de Lijn. "De spelers krijgen hier een klap van. Hier moeten ze komende week bovenop zien te komen. Dat moeten we nog maar afwachten." In zak en as zitten wil de man niet. "Als ik dadelijk aan een biertje zit, gaat het wel weer goed met me."

Feyenoord raakte vandaag "geen bal goed", is de conclusie van een vrouwelijke supporter. "Hopen maar dat het volgende week beter gaat, en dat ze er dan wel vol voor gaan. Alles of niets. Want dat deden ze vandaag niet."

Teleurstelling bij Feyenoord-fans in de Kuip

Een vrouw blijft wel positief, ondanks de nederlaag tegen Excelsior. Ze begrijpt de ophef van vandaag niet helemaal. "Het moet volgende week gebeuren, in eigen Kuipie." Ze is al "bijna veertig jaar" supporter van de Rotterdamse club. "Al die mensen die andermans seizoenskaarten voor duizenden euro's hebben gekocht: sorry jongens! Volgende week lekker in eigen Kuipie met supporters die allang hebben betaald. We houden het spannend."

'We hebben geen kans gehad'

Bij een andere man is de frustratie wel zichtbaar en hoorbaar. "Een klap voor je muil kan je krijgen. Hoe denk je zelf dat ik mij nu voel?", zegt hij. "Ik zit achttien jaar hierop te wachten. Dit kan toch niet jongens. We hebben nog één kans." Hij excuseert zich later voor zijn taalgebruik. "Maar ik zit hier achttien jaar op te wachten. Dit voelt zo fucking slecht."

Supporters zijn teleurgesteld, maar blijven positief

Hij is er niet meer helemaal 100 procent van overtuigd dat zijn club kampioen wordt. "Volgende week pakken we 'm wel. Maar als ik zie hoe het vandaag gaat, dan geloof ik er ook niet meer in. Als je met 3-0 tegen Excelsior verliest, dan moeten dat de zenuwen zijn. Het gaat helemaal nergens om. We hebben geen kans gehad, helemaal niks."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl