Giovanni van Bronckhorst
NOS VoetbalAangepast

Aangeslagen Van Bronckhorst: je moet het wel waarmaken

In plaats van met de kampioensschaal in zijn handen te staan, liep Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst na de dramatische 3-0 nederlaag bij Excelsior met zijn ziel onder de arm.

"Dit is een enorme tegenslag. En dat is nog een understatement", zei hij na de wedstrijd waarin Feyenoord bij winst voor het eerst in achttien jaar de landstitel zou hebben gepakt. Volgende week krijgt Feyenoord thuis tegen Heracles een herkansing om de titel alsnog op te eisen.

"Zo gaat dat in de top. Ook al ben je er dichtbij, je moet het nog wel waarmaken, zei Van Bronckhorst met gevoel voor understatement. "Nu gaan we toewerken naar volgende week. En daarbij hebben we iedereen nodig: de spelers, de staf, de organisatie en zeker ook de fans."

Aangeslagen Van Bronckhorst: je moet het wel waarmaken

Van Bronckhorst merkte direct dat zijn ploeg niet goed in de wedstrijd zat. De druk om kampioen te worden, speelde onmiskenbaar een rol, erkende de trainer. "Je ziet het, je merkt het. Je moet je ervoor afsluiten, maar dat hebben we niet gedaan. Vanaf de eerste minuut was het niet goed."

De trainer van Feyenoord richtte meteen het vizier op volgende week, wanneer het seizoen alsnog een happy end kan krijgen. Al zal de stress ook dan niet minder zijn, liet Van Bronckhorst weten. "Die druk zal er ook volgende week zijn. We moeten proberen om dit volgende week recht te zetten en dan zijn we alsnog kampioen."

De spelers van Feyenoord bedanken het publiek na de nederlaag bij Excelsior

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl