Martijn Havenga
NOS SportAangepast

Hockeyers Kampong ten koste van Oranje-Rood naar play-offs

De hockeyers van Kampong hebben zich in extremis ten koste van Oranje-Rood geplaatst voor de play-offs. In de laatste minuut viel het beslissende doelpunt.

In Eindhoven werd het 2-2, waardoor de ploeg van trainer Lucas Judge niet als vierde, maar als vijfde eindigt op de ranglijst. Kampong zou bij een nederlaag naast de play-offs hebben gegrepen, maar een benutte strafbal van Martijn Havenga zorgde ervoor dat Kampong play-offs mag gaan spelen.

Voor Oranje-Rood rest nog de halve finales van de Euro Hockey League tegen het Engelse Wimbledon.

Oranje-Rood Kampong 2-2

Het eerste doelpunt van Oranje-Rood werd gemaakt in de 33ste minuut. Agustin Mazzilli kreeg de goal op zijn naam.

In de tweede helft kwam Kampong langszij en dat zou de strijd om plaats vijf een hele andere wending hebben gegeven. Jasper Luijkx scoorde voor Kampong.

Maar die gelijke stand stond niet lang op het scorebord. Vijf minuten later kwam Oranje-Rood alweer op voorsprong via Muhammad Rizwan. Oranje-Rood leek af te stevenen op de broodnodige zege, maar in de slotfase ging het toch nog mis.

Martijn Havenga mocht aanleggen voor een strafbal. In de laatste seconde van de wedstrijd maakte hij geen fout: 2-2. Kampong mag samen met Bloemendaal, Amsterdam en Rotterdam gaan strijden om de landstitel.

Degradatie

Qui Vive had nog een kleine kans om directe degradatie te ontlopen, maar het gelijkspel (1-1) bij HGC was niet voldoende. Hurley en Almere moeten nog aan de bak. Zij spelen in de nacompetitie om degradatie te voorkomen.