Luuk de Jong baalt na een gemiste kans

PSV kan tweede plek vergeten na remise in Groningen

PSV heeft op bezoek bij FC Groningen met 1-1 gelijkgespeeld. Door de remise is Ajax (78 punten) niet meer te achterhalen en moet PSV (73) de tweede plek uit het hoofd zetten.

Groningen kwam in de elfde minuut op 1-0 dankzij Mimoun Mahi, die op aangeven van Jesper Drost zijn zeventiende treffer van het seizoen liet aantekenen.

PSV was voor rust dicht bij de 1-1 via Luuk De Jong (kopbal) en Davy Pröpper en Marco Van Ginkel zagen hun schoten rakelings naast gaan.

Sam Lammers (r) viert zijn doelpunt

Lammers

De kort voor rust voor de geblesseerd geraakte Jurgen Locadia in het veld gekomen Lammers tekende na een uur met een kopbal voor de 1-1. Het was zijn eerste treffer in de eredivisie.

Lammers scoorde nog eens, na een kopbal op de lat van De Jong, maar die werd vanwege een overtreding afgekeurd.

Cocu

"Ik was vooral niet te spreken over de eerste helft. Als je ziet wat er bij Ajax-thuis voor beleving in de ploeg was...", refereerde Cocu aan het met 1-0 gewonnen thuisduel met Ajax.

"Groningen straalde meer uit dat het wilde winnen, was scherper in de duels en de omschakeling. Daar ben ik behoorlijk over tekeergegaan in de rust. Dat we derde eindigen, komt niet doordat de tegenstanders beter waren, maar omdat we het niet op alle momenten kunnen brengen."

Play-offs

FC Groningen, dat nu tiende staat, heeft door het gelijkspel nog een kans op deelname aan de play-offs voor een ticket voor Europees voetbal.