Giovanni van Bronckhorst Getty

Aan de hand van zijn vader meldt een 6-jarig voetballertje zich begin jaren tachtig bij Feyenoord. Hij wil er lid worden. "Want mijn vader zegt dat je hier als speler lekker vaak naar buitenlandse toernooien mag."

Victor van Bronckhorst (57) herinnert zich nog goed hoe hij zich met zijn zoon Giovanni voor het eerst bij de Stadionclub meldde. "We moesten voor een ballotagecommissie komen. Ik wist niet eens wat dat was..."

Die commissie bleek uiteindelijk geen struikelblok en die buitenlandse toernooien kwamen ook wel goed. De kleine Van Bronckhorst speelde zich via Varkenoord naar het eerste van Feyenoord, Glasgow Rangers, Arsenal, FC Barcelona en natuurlijk Oranje.

Vader Van Bronckhorst: ik zal tranen in mijn ogen krijgen

Victor wijst naar een paars met rode armband om zijn pols met de tekst: 17 mei 2006. De dag dat Gio met FC Barcelona de Champions League won ten koste van Arsenal.

Zondagmiddag pakt zijn nu 42-jarige zoon, als het goed is, opnieuw een prijs. Een hoofdprijs. Dit keer als hoofdtrainer. De eerste landstitel voor Feyenoord sinds 1999.

"Ik had niet gedacht dat hij de gelegenheid zou krijgen om trainer te worden van Feyenoord. Dat dit toch gebeurde, verbaasde mij. Maar ik heb wel altijd in hem geloofd."

2010: Giovanni van Bronckhorst bij zijn afscheid als speler met zijn ouders ANP

Victor verwacht het feest zondagmiddag, na het duel met Excelsior op Woudestein, van dichtbij mee te maken. In De Kuip, vlakbij de plek waar de familie Van Bronckhorst lange tijd heeft gewoond.

"Ik zal vlakbij hem staan op de tribune, denk ik. En waarschijnlijk met tranen in mijn ogen."

STER reclame