De brand brak uit nadat de brandweer was gearriveerd
NOS NieuwsAangepast

Grote brand en zwaargewonde na gasexplosie Winschoten

In Winschoten is een zwaargewonde gevallen bij een gasexplosie in een woning. Daarna brak er brand uit. Er waren meerdere mensen aanwezig in het pand, één persoon is met ernstige verwondingen naar de brandwondenafdeling van het Martiniziekenhuis gebracht.

Politie, brandweer en ambulances rukten met groot materieel uit. Om 09.45 uur kwam de melding binnen bij de hulpdiensten, rond 15.00 uur was de brandweer het vuur de baas.

Grote brand en zwaargewonde na gasexplosie Winschoten

Omdat de gebouwen in de straat in het centrum dicht op elkaar staan, was het moeilijk om het vuur onder controle te krijgen, meldt een woordvoerder. De brand is overgeslagen naar zeker drie andere panden, die als verloren worden beschouwd. De brandweer gaat de gebouwen gedeeltelijk slopen, omdat instortingsgevaar dreigt.

In de Engelstilstraat zijn alle woningen ontruimd. De gemeente onderzoekt met de brandweer de staat van die huizen. Mogelijk is het niet veilig om er vannacht te slapen of om wat spullen op te halen. Volgens burgemeester Pieter Smit hebben alle bewoners onderdak gevonden voor de komende nacht.

De brand brak pas een half uur nadat de brandweer was gearriveerd uit. Volgens een woordvoerder woedde er na de explosie een klein brandje achterin het pand. "Dat werd niet direct ontdekt omdat we eerst metingen deden om te kijken of er nog gas ontsnapte", zegt de woordvoerder. "Dat brandje is heel snel een grote brand geworden."

De oorzaak van de gasexplosie is niet duidelijk, maar de politie gaat niet uit van opzet. De burgemeester zei in een persconferentie dat er sprake lijkt te zijn van overmacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl