Lennons sketch
NOS Nieuws

Lennons schets van Sgt. Pepper-hoes te koop

Een door John Lennon gemaakte schets van de hoes van Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band komt binnenkort onder de hamer. Bij een veiling in het Hard Rock Café in New York moet het tekeningetje 40.000 tot 60.000 dollar opbrengen.

De viltstifttekening werd ooit gevonden door de nieuwe bewoners van Lennons huis Kenwood in Surrey. Het zat in een tekenblok dat was achtergelaten toen de zanger verhuisde. In Kenwood schreef Lennon een groot deel van het album.

De iconische lp-hoes is duidelijk te herkennen op de schets, van The Beatles in uniform achter een drumstel met de albumtitel tot de bandnaam in bloemen op de voorgrond. Het is niet bekend of Lennon de schets tekende nadat het legendarische album was uitgekomen of dat het werd gebruikt bij de samenstelling ervan.

De hoes werd gemaakt door kunstenaar Peter Berry op basis van een opzet van Paul McCartney. De Beatles lieten zich fotograferen tussen zestig beroemdheden, zoals Laurel en Hardy, Karl Marx, Marilyn Monroe en vier wassen beelden van zichzelf. Het album is dit jaar 50 jaar oud.

Elvis' röntgenfoto

Bij de veiling in New York worden meer belangrijke stukken geveild, zoals de eerste piano van Elvis Presley (in 1955 op aanbetaling gekocht), een jasje van Michael Jackson uit de video Leave me alone en jurk van Lady Gaga.

Ook wordt er een röntgenfoto aangeboden van de hand van Elvis Presley, die werd gemaakt toen de zanger zijn pink had gebroken bij karate. De foto moet zeker 7000 dollar opleveren.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl