Erwin en Ronald Koeman als trainers van Everton
NOS VoetbalAangepast

Gebroeders Koeman genieten mee met Feyenoord

Bij Ronald en Erwin Koeman beginnen de ogen licht te twinkelen als het woord Feyenoord valt. De broers zijn geen onbekenden in De Kuip. Erwin coachte de club tussen 2005 en 2007. Ronald nam in Rotterdam afscheid als speler, en was er bovendien drie jaar trainer.

Erwin was een stuk minder succesvol dan zijn jongere broer, die na zijn vertrek in 2014 (hij tekende een contract bij Southampton) gezien mag worden als een van de grondleggers van het huidige succes.

Verslaggever Joep Schreuder zocht de twee op in Liverpool, waar ze samen een trainersduo vormen bij Everton.

Gebroeders Koeman lovend over oud-club Feyenoord

Ronald, die met Feyenoord drie jaar op rij in de top-3 eindigde, spreekt warme woorden over de Stadionclub. "Ik denk dat de fans de club zo bijzonder maken. Dat ga je alleen maar zien en voelen als je daar werkt of speelt."

"In de periode dat ik daar trainer werd hadden ze nog heel veel schulden. Desondanks zie je in zo'n moeilijke periode de hunkering bij het Legioen en de steun en het meeleven. Dat is nergens zo groot als bij Feyenoord."

Ronald Koeman nam in 2014 afscheid van Feyenoord

Erwin eindigde in zijn eerste jaar bij Feyenoord als vijfde. In het seizoen dat volgde gooide hij vlak voor de start van de play-offs de handdoek in de ring.

"Ik was daar gewoon crisismanager. Ronald spreekt over de schulden die Feyenoord had in zijn tijd. De schulden van toen ik er was, waren misschien wel tien keer zo erg. De club had 68 contractspelers, en je had natuurlijk de problemen met Jorien van den Herik die wegging", vertelt de oud-trainer van onder meer RKC en FC Utrecht.

Erwin vervolgt: "Ik had ook te maken met Dirk Kuijt die op de laatste dag van transferperiode vertrok. Toch heb ik ook enorm veel mooie momenten meegemaakt en voor mij overheerst dat gevoel."

Erwin Koeman stond tussen 2005 en 2007 twee seizoenen onder contract bij de Rotterdammers

"De hunkering bij Feyenoord is heel extreem, zeker nu ze zo dichtbij zijn", vervolgt Ronald. "Als je om je heen kijkt en ziet hoe de mensen er naartoe leven. Het is ook zo lang geleden, dat moet je niet onderschatten."

Koeman was drie seizoenen erg succesvol in De Kuip, maar pakte er geen prijs. Giovanni van Bronckhorst borduurde voort op dat succes, met de bekerwinst en een op handen zijnde landstitel.

"Dat is mooi voor Gio. Voor de club, de spelers en de trainer is het geweldig dat het dit jaar gebeurt. Helaas kan je niet altijd op het juiste moment op de juiste plek zijn, het is ze zeer gegund en dat is het belangrijkste."

Ronald en Erwin Koeman over Nicolai Jorgensen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl