AFP
NOS Nieuws

Homobar Pulse wordt museum na dodelijkste schietpartij ooit in VS

Op de plek waar vorig jaar tientallen doden vielen bij een bloedbad in een homobar wordt een museum gemaakt. De eigenaar van het complex gaat met slachtoffers, familieleden en hulpdiensten om de tafel om gezamenlijk te bepalen wat er in het museum te zien zal zijn. Er zal ook een monument worden gemaakt om de dodelijke slachtoffers te herdenken.

Op 12 juni kwam een gewapende man de bar Pulse in en schoot om zich heen. Daarbij kwamen 49 bezoekers om het leven. Het is daarmee de dodelijkste schietpartij ooit in de Verenigde Staten.

De dader, Omar Mateen, was via internet in aanraking gekomen met jihadistische propaganda en geradicaliseerd. Hij had trouw gezworen aan Islamitische Staat. De schutter werd doodgeschoten in een vuurgevecht met de politie.

Wat ooit ons kleine plekje was, wordt nu gedeeld met de wereld.

Barbara Poma - eigenaar Pulse

Na de schietpartij heeft de stad Orlando geprobeerd om de bar van eigenaresse Barbara Poma over te kopen om er een monument te maken. Daarvoor bedankte ze destijds. Nu lijkt er dus toch nog een gedenkplaats en een museum te komen. Wanneer het project klaar is kan de eigenaresse nog niet zeggen.

Sinds het bloedbad in juni is de club niet meer open geweest. Dagelijks bezoeken toeristen het complex en worden er bloemen neergelegd.

Barbara Poma hoopt met het museum toekomstige generaties te leren hoe belangrijk tolerantie is. "Wat ooit ons kleine plekje was, wordt nu gedeeld met de wereld."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl