'Wraakvader' krijgt tien maanden cel voor mishandelen internetoplichter

time icon Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Het OM is niet blij met de uitspraak over de 'wraakvader'

'Wraakvader' Mario H. is vandaag veroordeeld tot 10 maanden onvoorwaardelijke celstraf voor zware mishandeling. H. mishandelde in januari de 46-jarige ex-tbs'er en internetoplichter die met zijn 14-jarige dochter probeerde af te spreken en zich voordeed als een 17-jarige jongen.

Het Openbaar Ministerie eiste eigenlijk zes jaar tegen H., omdat er volgens hen sprake was van poging tot moord, maar daar is volgens de rechtbank geen sprake van.

Het is niet aan de burgers zelf om er maar op los te slaan.

Het Openbaar Ministerie

"We zijn wel teleurgesteld", zegt het OM. "We hebben te maken met een vader die opkwam voor zijn dochter. Die wilde weten wie contact had met zijn dochter, maar hij verbond daar zelf ook de conclusies aan dat het dan wel een pedofiel moest zijn die hele slechte bedoelingen had met zijn dochter. En dat is niet gebleken."

Het slachtoffer heeft geen veroordelingen voor zedendelicten, zoals de verdachte dacht.

"Eigenrichting keuren wij absoluut af. Het is aan het OM en aan de politie om mensen op te sporen en om mensen voor de rechter te brengen. Het is niet aan de burgers zelf om er maar op los te slaan." Het OM gaat waarschijnlijk in hoger beroep tegen de uitspraak.

lidwiengevers
@lidwiengevers
#Mario Rechtbank begrijpt dat vaders hun dochter willen beschermen, maar dat rechtbvaardigt zijn daden niet, aldus de rechtbank.
2 jaar geleden

Nadat H. erachter was gekomen dat zijn dochter werd opgelicht door S. ging hij zelf op zoek naar de man en vond hem. Hij vond dat de politie te weinig heeft gedaan om hem te helpen.

Wat is er allemaal gebeurd in de tijd voor de mishandeling? Een reconstructie

Op 2 januari krijgt H's dochter een bos rozen en chocolade. De bloemen zouden van haar 17-jarige vriendje zijn die ze via internet had leren kennen, maar de bloemen zijn wel erg duur, vindt H.. Bij de bloemenwinkel komt hij erachter dat de bloemen zijn gekocht door een oude man.

Hij informeert de politie, blijkt uit een reconstructie van Omroep Brabant.

Via een ander slachtoffer krijgt hij beelden van de man, die Jack S. heet, en van zijn auto. Hij zet de foto's op Facebook en dat levert hem honderden tips op. Op 11 januari belt hij met de politie om te zeggen dat hij vindt dat hun zoektocht te lang duurt. De agent waarschuwt hem niet op eigen onderzoek uit te gaan.

Media-aandacht

Een dag later brengt H. de politie twee usb-sticks met informatie over de verblijfplaats van de dader. Het is onduidelijk wat de politie daarmee doet. De zaak heeft inmiddels media-aandacht gekregen.

Een tijd later krijgt hij een tip van een anonieme beller die zegt dat hij de auto van S. in een straat in Eindhoven heeft zien staan. H. gaat het checken en stuurt een WhatsAppje met een waarschuwing naar een agent. Hij blijft in de buurt van de auto wachten.

Arrestatieteam stand-by

De dag erna belt H. met de politie om te zeggen dat hij bij S. in de buurt is. Een arrestatieteam wordt stand-by gezet. S. staat namelijk bekend bij de politie als een harddrugsgebruiker die een wapen kan dragen en zich mogelijk kan verzetten bij een aanhouding.

Een uur later komt S. naar buiten en rijdt hij naar het terrein van de GGzE in Eindhoven. H. volgt hem. Ze hebben oogcontact en H. belt weer de politie. "Als jullie hier niet binnen 5 minuten zijn, dan los ik het zelf op", zegt hij.

De politie treft S. een kwartier later aan met hoofdletsel, snijwonden en een dubbele armbreuk. H. bekent.

STER Reclame