NOS NieuwsAangepast

'Wraakvader' krijgt tien maanden cel voor mishandelen internetoplichter

Het OM is niet blij met de uitspraak over de 'wraakvader'

'Wraakvader' Mario H. is vandaag veroordeeld tot 10 maanden onvoorwaardelijke celstraf voor zware mishandeling. H. mishandelde in januari de 46-jarige ex-tbs'er en internetoplichter die met zijn 14-jarige dochter probeerde af te spreken en zich voordeed als een 17-jarige jongen.

Het Openbaar Ministerie eiste eigenlijk zes jaar tegen H., omdat er volgens hen sprake was van poging tot moord, maar daar is volgens de rechtbank geen sprake van.

Het is niet aan de burgers zelf om er maar op los te slaan.

Het Openbaar Ministerie

"We zijn wel teleurgesteld", zegt het OM. "We hebben te maken met een vader die opkwam voor zijn dochter. Die wilde weten wie contact had met zijn dochter, maar hij verbond daar zelf ook de conclusies aan dat het dan wel een pedofiel moest zijn die hele slechte bedoelingen had met zijn dochter. En dat is niet gebleken."

Het slachtoffer heeft geen veroordelingen voor zedendelicten, zoals de verdachte dacht.

"Eigenrichting keuren wij absoluut af. Het is aan het OM en aan de politie om mensen op te sporen en om mensen voor de rechter te brengen. Het is niet aan de burgers zelf om er maar op los te slaan." Het OM gaat waarschijnlijk in hoger beroep tegen de uitspraak.

Nadat H. erachter was gekomen dat zijn dochter werd opgelicht door S. ging hij zelf op zoek naar de man en vond hem. Hij vond dat de politie te weinig heeft gedaan om hem te helpen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl