Britse prins Philip met 96 jaar met pensioen

Aangepast
De Britse prins Philip AFP

De Britse prins Philip stopt binnenkort met zijn publieke werkzaamheden voor het koninklijk huis. Dat heeft Buckingham Palace bekendgemaakt, na een ochtend vol geruchten over de Britse royal family.

In een verklaring staat dat de 95-jarige prins tot augustus nog naar openbare bijeenkomsten zal gaan, daarna stopt hij ermee. Ook staakt hij zijn werk voor de honderden organisaties waarvan hij beschermheer is.

Het koningshuis schrijft dat hij de volledige steun heeft van zijn vrouw, koningin Elizabeth, die wel nog al haar koninklijke taken blijft uitoefenen.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Prins Philip (95) stopt met koninklijke taken

Vroeg

Vanochtend was er grote onduidelijkheid over wat het Britse koningshuis bekend zou maken. De staf van Buckingham Palace was bijeengeroepen, maar niemand wist waarvoor. De Britse pers verzamelde zich al voor 06.00 uur voor het paleis; de vrees was dat er iets mis was met de gezondheid van de prins. Pas vijf uur later kwam het verlossende woord.

Prins Philip wordt volgende maand 96 jaar oud. Tot op heden is hij volop actief voor het Britse koningshuis. Gisteren opende hij nog een nieuwe tribune van een cricketvereniging.

Philip, gisteren tijdens de opening van een nieuwe crickettribune in Londen Reuters
@PeterDGPHunt
@PeterDGPHunt
Prince Philip, 95, at Lord's cricket ground, uttering one of his favourite lines:
1 jaar geleden

STER Reclame