ANP

Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel is uren gesloten geweest vanwege het lekken van een ontsmettingsmiddel in een magazijn. Twee ziekenhuismedewerkers zijn met ademhalingsproblemen opgenomen op de intensive care. De politie onderzoekt of de stof opzettelijk is gelekt en heeft een verwarde 25-jarige man in zijn woning in Gouda aangehouden.

Naast de twee op de ic liggen volgens de politie drie mensen op een afdeling en zijn nog enkele andere mensen met klachten op de spoedeisende hulp behandeld. Een specialistisch bedrijf is bezig met opruimingswerkzaamheden en het ventileren van ruimtes.

Het is niet bekend of de 25-jarige verdachte in het ziekenhuis werkt. De politie wil alleen kwijt dat er aanwijzingen zijn dat hij zich vanochtend in het magazijn bevond.

Het ontsmettingsmiddel is perazijnzuur. De stof kan de luchtwegen irriteren en op de longen slaan en verspreidt een penetrante geur. Het lekken gebeurde vanochtend rond 08.30 uur. In eerste instantie spraken de hulpdiensten over een lek.

Twee afdelingen boven het magazijn werden na het incident uit voorzorg ontruimd en patiënten werden op andere afdelingen in het ziekenhuis opgevangen. Het ziekenhuis opende om 13.30 uur weer de deuren.

STER reclame