Somalische beveiligers schieten per ongeluk minister dood

Aangepast
Harun Maruf
@HarunMaruf
BREAKING: Bullet hole seen through the front windscreen of the vehicle driven by slain Somali Minister for Public Works, Abbas Siraji.
2 jaar geleden

Somalische veiligheidsbeambten hebben gisteren per ongeluk een Somalische minister doodgeschoten. Zijn auto blokkeerde een straat in het centrum van de hoofdstad Mogadishu.

De auto van de minister reed achter een konvooi met het hoofd van de Rekenkamer in Somalië. Diens lijfwachten dachten dat ze werden achtervolgd. Vlak bij het presidentieel paleis openden de lijfwachten het vuur op de auto waarin naar hun mening terroristen zaten.

Het slachtoffer is de pas aangetreden 31-jarige minister Abbas Siraji. De nieuwe president Mohamed had hem volgens NOS-correspondent Koert Lindijer in zijn kabinet opgenomen als symbool van hoop. Siraji groeide op in een vluchtelingenkamp. Zijn aanstelling moest dienen als voorbeeld voor Somaliërs om naar hun land terug te keren om te helpen bij de wederopbouw.

In Mogadishu gaan politici en hoge ambtenaren wegens de voortdurende dreiging van aanslagen door terroristen van al-Shabaab nooit zonder lijfwacht op pad.

STER Reclame