Rechtbankfoto
NOS NieuwsAangepast

Breaking Bad in het echt: scheikundeleraar produceert crystal meth

In de Amerikaanse staat New Mexico heeft een oud-scheikundeleraar voor de rechter bekend dat hij de drug methamfetamine heeft geproduceerd voor het verdienen van extra geld. De zaak doet veel mensen meteen denken aan de populaire tv-serie Breaking Bad.

De 56-jarige John W. Gose liep eind oktober vorig jaar tegen de lamp. Hij werd toen gearresteerd omdat bij een verkeerscontrole bleek dat hij in zijn auto spullen had liggen voor het maken van crystal meth. Gose had een koelbox met glaswerk, rubberen buizen en chemicaliën bij zich, die hij gebruikte voor het maken van de drug.

Gose had genoeg bij zich voor het vervaardigen van een halve kilo drugs, goed voor zo'n 41.000 euro. Ook vond de politie bij een huiszoeking spullen waarmee hij de drug kon produceren. Gose kan een celstraf van ruim twintig jaar krijgen.

Breaking Bad gaat ook over een scheikundedocent, de terminaal zieke Walter White. Die begint naast zijn werk samen met een leerling een leven als producent en verkoper van crystal meth..

De serie werd opgenomen in Albuquerque, dat ook in New Mexico ligt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl