Juventus zet in Monaco reuzenstap richting finale

Aangepast

Juventus heeft een grote stap gezet richting de tweede finale van de Champions League in drie jaar. In Stade Louis II in Monte Carlo was de ploeg uit Turijn met 2-0 te sterk voor AS Monaco.

Gonzalo Higuaín was met twee treffers de grote man voor Juventus. Pro Shots

Na een voorzichtige start kroop Monaco na een kwartier uit zijn schulp en kwam Juventus onder druk. De 39-jarige Gianluigi Buffon hield in die fase, zoals zo vaak, zijn ploeg op been.

De doelman was attent bij kopballen van Falcao en Kylian Mbappé, die ook nog van dichtbij tegen hem aanschoot. Het offensief van de Monegasken ebde even snel weer weg als het was gekomen.

Gianluigi Buffon brengt redding op een inzet van Kylian Mbappé. Pro Shots

Juventus kwam na een half uur op 1-0 na een vloeiende aanval; Dani Alves werd diep gestuurd en vond Higuaín met een hakbal waarna de Argentijn binnenschoot.

Falcao kreeg direct na rust de kans op de 1-1, maar schoot in de handen van Buffon. Verder vond Monaco, dit seizoen na Barcelona de meest scorende ploeg in Europa (142 goals in alle competities) nauwelijks openingen in de ijzersterke defensie van Juventus.

1/2Gonzalo Higuaín heeft de 1-0 gescoord tegen AS Monaco. Pro Shots
2/2En ook bij de tweede goal staat de Argentijse goalgetter precies op de goede plek. Pro Shots

De Italianen, die dit seizoen slechts twee treffers in tien CL-duels slikten, kregen steeds meer ruimte en na een uur profiteerden ze daarvan. Een voorzet van Alves viel precies voor de voeten van Higuain, die glijdend, maar gedecideerd zijn tweede binnenschoot.

In de laatste 30 minuten ontbrak het de Monegasken, die het wel bleven proberen, aan ideeën en Juventus bleef relatief gemakkelijk overeind.

Toch moest Buffon, die zijn 100ste Champions League-duel speelde voor Juventus, vlak voor het eindsignaal nog even zijn klasse laten zien op een inzet van dichtbij. De ervaren doelman kweet zich met verve van die taak.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Trainers Monaco en Juventus roemen Gianluigi Buffon

Tweede finale in drie jaar

Met de return in Turijn nog voor de boeg, zet Juventus een reuzenstap naar de tweede finale in drie jaar. In 2014 was FC Barcelona met 3-1 te sterk, dit keer lijkt Real Madrid de tegenstander.

Dankzij een hattrick van Cristiano Ronaldo won De Koninklijke dinsdag met 3-0 van stadgenoot Atlético.

STER Reclame