Juichende Ajacieden in de Arena
NOS VoetbalAangepast

Wervelend Ajax verslaat Lyon, finale lonkt

Ajax heeft zich in de Arena een geweldige uitgangspositie verworven om voor het eerst in 21 jaar een Europese finale te halen. De Amsterdammers wisten Olympique Lyonnais in de eerste halve finale van de Europa League met 4-1 te verslaan.

Aanvankelijk zag het er nog niet zo goed uit voor de thuisploeg. De Fransen zetten al vroeg druk en daar had Ajax moeite mee. De eerste kans was ook voor de bezoekers: Maxwell Cornet schoot, maar doelman André Onana lag goed in de weg.

Bertrand Traoré schampt de bal en tekent daarmee de 1-0 aan.

Een vrije trap van Hakim Ziyech deed het duel echter volledig kantelen. De Marokkaan krulde de bal voor en via het knotje van Bertrand Traoré vloog de bal bij de tweede paal binnen. Geheel tegen de verhoudingen in, maar niemand in roodwit maalde erom.

Gepikeerd

Lyon was gepikeerd om zoveel onrecht en stapelde plotseling fout op fout. Een slechte uittrap van Anthony Lopes bracht de bal bij Traoré, die kopte door naar Kasper Dolberg en de Deen schoot beheerst binnen.

Kasper Dolberg passeert Lyon-doelman Anthony Lopes en zet Ajax op 2-0.

De goal zette de Arena in vuur en vlam en Ajax rook bloed. Kort na rust regende het kansen. Alleen Amin Younes kreeg er al drie, waarvan er een via een Fransman net over de lijn hobbelde.

Het schot van Amin Younes is duidelijk over de lijn: het is 3-0 voor Ajax

Een goal van Mathieu Valbuena temperde de euforie, maar niet voor lang: uit een harde voorzet van Ziyech tikte Traoré simpel de 4-1 binnen.

Bertrand Traoré is de gevierde man na de 4-1

Door die bizarre tussenstand gingen alle vooraf afgesproken tactieken over de reling. Lyon kreeg volop kansen, Ajax nog veel meer. Gescoord werd er niet meer, maar een heerlijk avondje was het toch al.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl