Blake Lively en Ryan Reynolds op het MET Gala
NOS NieuwsAangepast

Humans of New York was even Celebrities of New York op MET Gala

"Ze reageert altijd met empathie. Ook op woede. Ook op haat. Ze neemt haar tijd om zich voor te stellen wat iemand heeft meegemaakt toen hij 5 of 6 jaar oud was. En door haar ben ik meer empathie gaan voelen."

Dat vertelde acteur Ryan Reynolds over zijn vrouw en actrice Blake Lively (29). Niet in een interview, maar in een persoonlijk verhaal tegen de fotograaf achter de wereldberoemde Facebookpagina Humans of New York. De fotograaf staat bekend om zijn persoonlijke, en mooie, portretten van 'normale' mensen op straat. Maar voor een keer week hij af van die lijn en fotografeerde hij sterren op het MET Gala in New York. En dat leverde bijzondere verhalen op, want de sterren waren bijna even openhartig als de 'gewone' Humans of New York.

"Ik had een zeer fragiele band met mijn vader", vertelde de 40-jarige Reynolds verder tegen de fotograaf. "Voordat hij dood ging heeft ze ervoor gezorgd dat ik dingen weer herinnerde die ik niet wilde herinneren. Ze wees me op de mooie tijden."

De fotograaf maakte ook een portret van de 24-jarige zangeres Selena Gomez. "Het voelt alsof ik net begin, maar ik denk dat ik het niet erg zou vinden als alles weg zou gaan", vertelde ze. "Dat heb ik van mijn moeder. Vanaf het moment dat ik begon met zingen, heeft ze me altijd herinnerd aan het feit dat dit een privilege is. En dat het ieder moment afgepakt kan worden."

"Dus zingen bepaalt niet wie ik ben. Ik probeer om mijn identiteit te vormen door mijn vriendschappen en geloof", sloot ze haar verhaal af.

De fotograaf sprak ook met de verloofde van top-tennisster Serena Williams en mede-eigenaar van online forum Reddit, Alexis Ohanion. Hij sprak vooral over zijn aanstaande vrouw: "Ze heeft het grootste hart. Iedereen ziet dat ze succesvol is als atleet, maar dat komt allemaal door de grootte van haar hart", vertelde Ohanion.

De 35-jarige Williams is inmiddels zes maanden zwanger van haar verloofde Ohanion. "Ze geeft 100 procent in alles wat ze doet: als een vriendin, als een minnaar, en binnenkort als een moeder", zei Ohanion.

De vrouw van bekende The Late Show-presentator Stephen Colbert, Evelyn, was te spreken over het uiterlijk van haar man. "Hij is zo sexy, en hij heeft ervoor gezorgd dat ik het belang van gek doen in ben gaan zien."

Want gek doen is belangrijk, gaat ze verder. "Gek doen is het tegenovergestelde van verdriet. Het is jezelf in een moment gooien zonder je zorgen te maken."

"Je kan niet altijd je waardige status behouden - dat maakt je blind. Als je verwacht dat de wereld altijd je verwachtingen waarmaakt, maakt dat je kapot."

Het MET Gala werd op 1 mei georganiseerd in New York. Het gala heet officieel het Costume Institute Gala en is een benefietgala voor het Costume Institute van het Met Museum. Ook is het een openingsfeestje voor de jaarlijkse modetentoonstelling. Het MET Gala staat bekend om de uitbundige outfits van de gasten. Een overzicht van de meest opvallende looks:

  • EPA
    Katy Perry
  • EPA
    Pryanka Chopra
  • EPA
    Rihanna
  • EPA
    Jenni Konner en Lena Dunham
  • EPA
    Cara Delevigne
  • EPA
    Kendall Jenner

De fotograaf, die overal ter wereld al navolging krijgt (zo is er bijvoorbeeld Humans of Paris, Humans of Amsterdam en Humans of Willemstad), begon gisteravond met het delen van de foto's. Het is onduidelijk of er nog meer portretten op zijn Facebookpagina gaan verschijnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl