Rafael van der Vaart in Denemarken
NOS VoetbalAangepast

Midtjylland kritisch op Van der Vaart: geen waar voor ons geld

De technisch directeur van FC Midtjylland, Claus Steinlein, had meer van Rafael van der Vaart verwacht. "Als je me het nu vraagt, hebben we nog geen waar voor ons geld gekregen", zegt Steinlein in de Deense krant Ekstra Bladet.

Afgelopen zomer kwam Van der Vaart over van Real Betis. Bij aankomst was hij nog niet wedstrijdfit, inmiddels heeft Van der Vaart in vijftien wedstrijden meegespeeld, waarin hij twee doelpunten maakte.

"Zijn conditie was niet geweldig toen hij kwam", zegt Steinlein in de krant. "Hij is nu op een punt gekomen waarop hij weer kan spelen." Van der Vaart speelde op 23 april zijn eerste wedstrijd van dit kalenderjaar.

Afgelopen weekeinde bleef hij de hele wedstrijd op de bank. "Het is het beste als ik niks zeg", liet Van der Vaart optekenen.

De 33-jarige middenvelder verliet het stadion al kort na de wedstrijd. "Dat is een natuurlijke reactie", zegt Steinlein. "Alle bankzitters hebben die reactie. Ik snap dat hij teleurgesteld is."

Rafael van der Vaart met het shirt van zijn nieuwe club

NOS-correspondent Rolien Créton zag een kleine hype in Denemarken toen Van der Vaart naar Midtjylland kwam. "Hij is een grote naam en de Deense competitie is klein, dus dat was best bijzonder."

"Er was wel vanaf het begin wat scepsis, omdat hij al wat op leeftijd is. Toch is er geen twijfel over zijn klasse, hooguit over zijn lichamelijke conditie."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl