In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

OG3NE repeteert voor het eerst op podium Eurovisiesongfestival

OG3NE heeft voor het eerst op het podium van het Eurovisiesongfestival gestaan voor een repetitie. In zwarte glitterkleding moeten de zussen donderdag 11 mei de helft van Europa ervan zien te overtuigen om op hun nummer Lights and Shadows te stemmen. Omroep Brabant was erbij.

De meidengroep kwam maandag aan in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Vandaag was de eerste kennismaking met het podium en de hal. Volgens de verslaggever van Omroep Brabant viel het optreden in de smaak bij de pers. Er klonk even applaus in de zaal.

De Brabantse zussen repeteerden drie keer. Tijdens het liedje zijn er teksten en afbeeldingen op de achtergrond te zien, zoals twee handen die naar elkaar reiken en een bloesemboom. Als de camera een shot maakt van boven naar beneden, is er op de vloer een groot oranje-geel vlak te zien met het silhouet van een persoon erin.

Songfestivalcommentator Cornald Maas was aangenaam verrast. "Ik heb nu gezien dat ze in staat zijn om met veel allure de emotie van het lied over te brengen. Je voelt nu heel goed dat het niet zomaar een verhaal is dat voorbij waait."

OG3NE is in de halve finale als zesde aan de beurt, na Roemenië. Dat land heeft een jodelende zangeres, felle kleuren als decor en twee met glitters beplakte kanonnen op het podium.

Advertentie via Ster.nl