Persbureau Marofer

In Den Haag is een begin gemaakt met het vervangen van bankjes bij haltes van het openbaar vervoer. De maatregel werd genomen omdat meerdere kinderen met hun vingers vast kwamen te zitten in de oude bankjes.

Ook vandaag was het weer raak. Bij een tramhalte op de Vrederustlaan stak een jongen een vinger in een van de gaatjes van het zitgedeelte. Ook nu kwamen de brandweer en een ambulance eraan te pas om het slachtoffer te bevrijden.

De jongen die vandaag vast kwam te zitten Regio 15

De brandweer zaagde een deel van het bankje af en het jongetje werd met het deel van het afgezaagde bankje naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij verder werd geholpen.

Volgens de fabrikant van de bankjes kunnen ze niet worden aangepast en is vervangen de enige oplossing.

Den Haag vervangt gevaarlijke OV-bankjes voor ruim half miljoen euro

Omroep West schrijft dat de nieuwe haltebankjes minder gevaarlijk zijn. Zo hebben de nieuwe zittingen geen gaatjes, maar gleufjes. Die blijven nodig om het regenwater af te voeren.

"Ze voldoen aan eisen die je ook aan speeltoestellen stelt. Hier kunnen absoluut geen vingers in vast komen te zitten", zegt Sjoerd Bosman van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag.

In totaal worden 1100 bankjes vervangen in de gemeenten Midden-Delfland, Delft, Westland en Den Haag. De hele operatie kost bij elkaar ruim een half miljoen euro. Dat wordt betaald uit de reclameopbrengsten van de advertenties in de haltes. De hele vervangingsoperatie moet op 14 juli zijn afgerond.

STER reclame