Gianni Moscon Getty Images

Sky schorst Moscon zes weken voor racistische uitlatingen

tijd van publicatie Aangepast

Team Sky heeft Gianni Moscon voor zes weken geschorst. De Italiaanse renner wordt door zijn werkgever gestraft voor zijn racistische uitlatingen tegen de Fransman Kévin Reza van de FDJ-formatie.

Moscon en Reza kregen afgelopen vrijdag ruzie na de derde etappe in de Ronde van Romandië. De op Guadeloupe geboren Reza kreeg daarbij van Moscon een racistische opmerking naar zijn hoofd geslingerd.

Verplicht op cursus

De Italiaan bood een dag later zijn excuses aan voor het incident, maar daar nam Sky geen genoegen mee. Naast de schorsing wordt Moscon op cursus gestuurd om hem bewuster te maken van culturele diversiteit.

Moscons naam kwam, voor wedstrijden die de komende zes weken op het programma staan, nog niet op een startlijst voor, "Behalve de Giro hadden we nog geen officiële selecties voor wedstrijden. Moscon kan nu sowieso niet geselecteerd worden", aldus een woordvoerder van Sky.

Kevin Reza GettyImages

De Italiaan riskeert overigens nog een zwaardere sanctie. De internationale wielerunie UCI heeft ook nog een onderzoek lopen naar de uitlatingen van Moscon.

Giro

Moscon behoorde niet tot de Sky-selectie die vanaf komende vrijdag zijn opwachting maakt in de honderdste Giro d'Italia.

STER reclame