De beruchte blauwe envelop
NOS Nieuws

Veel minder vragen voor Belastingtelefoon

Het aantal mensen dat de Belastingtelefoon heeft gebeld met vragen over de aangifte is dit jaar veel lager dan vorig jaar. Het waren er tussen 1 maart en 1 mei 850.000. Vorig jaar belden in dezelfde periode nog 1,2 miljoen mensen de Belastingtelefoon.

De daling is volgens de fiscus te verklaren doordat de dienst steeds meer gegevens voor mensen al invult. Daarnaast zijn de hulpteksten uitgebreid en aangepast. De meeste vragen gingen dit jaar over de eigen woning en aftrekposten zoals studie- of zorgkosten.

Zesbaans snelweg

De aangifte moest dit jaar voor 1 mei binnen zijn. Op de laatste dag dat dat kon, gisteren dus, werd nog ruim 288.000 keer aangifte gedaan. In totaal zijn bij de fiscus 8,7 miljoen aangiften binnengekomen.

Steeds minder mensen doen aangifte op papier, nog maar 1 procent van het totaal. De rest doet het online, en dat leidde op de eerste dag van de aangifteperiode tot drukte op de digitale snelweg. De rest van de aangifteperiode waren er geen problemen en dat kwam volgens de Belastingdienst doordat de capaciteit van het systeem is uitgebreid van "een vierbaans naar een zesbaans snelweg".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl