Maduro gisteren in zijn tv-programma
NOS NieuwsAangepast

Maduro verhoogt minimumloon Venezolanen met 60 procent

Voor de derde keer dit jaar worden de minimumlonen in Venezuela verhoogd. President Maduro kondigde in zijn wekelijkse programma de verhoging van 60 procent aan. "We willen voor de arbeiders zorgen en niet voor de privileges van de oligarchen", zei Maduro.

Venezuela verkeert in een diepe economische crisis. Het IMF verwacht voor komend jaar een inflatie die kan oplopen tot 2000 procent. Veel Venezolanen kunnen daardoor nauwelijks levensmiddelen en medicijnen kopen. Al weken eisen demonstranten het aftreden van Maduro.

In een maand tijd zijn bij protesten twintig mensen omgekomen, honderden mensen gewond geraakt en meer dan 1300 demonstranten opgepakt. De oppositie eist dat alle politieke gevangenen vrijkomen en dat er verkiezingen worden uitgeschreven.

Huissleutels uitgedeeld

In een poging de groeiende protesten te smoren heeft Maduro ook sleutels van honderden gratis appartementen laten uitdelen. In zijn tv-programma liet hij beelden zien van de nieuwe appartementen, die verspreid over het hele land zijn gebouwd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl