Het stadion van Excelsior
NOS VoetbalAangepast

Woudestein is niet meer: ook Excelsior verandert naam stadion

Excelsior heeft de naam van het stadion veranderd. Woudestein heet per heden het Van Donge en De Roo Stadion. De naam van het Rotterdamse familiebedrijf is de komende tien jaar verbonden aan het stadion.

Recent maakte de Amsterdam Arena bekend dat het stadion de Johan Cruijff Arena gaat heten. Lang werd de optie opengehouden om ook een sponsor in de naamgeving te gebruiken.

Woudestein is niet meer: ook Excelsior verandert naam stadion

"Ik stond natuurlijk niet te juichen toen ik het nieuws hoorde", zegt Theo Melgert, voorzitter van de supportersvereniging van Excelsior. "Maar voor ons blijft het gewoon Woudestein. We wisten dat het eraan zat te komen, de club heeft ons steeds geïnformeerd."

"Het valt niet meer tegen te houden", weet Melgert. "Als je een stabiele eredivisieclub wilt worden, moet het budget omhoog. De naam van het stadion verkopen is dan een optie. Misschien komt er nog een ludieke reactie van ons, verder zal het wel rustig blijven."

Feyenoord

Aankomende zondag speelt Excelsior direct een grote wedstrijd in het 'nieuwe' stadion: stadgenoot Feyenoord komt op bezoek en is bij winst kampioen.

Het stadion van Excelsior is met een capaciteit van 4.500 toeschouwers het kleinste stadion van de eredivisie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl