NOS SportAangepast

Ook tiende titel voor Nadal in Barcelona

Rafael Nadal heeft voor de tiende keer het ATP-toernooi van Barcelona op zijn naam geschreven. In de finale was hij met 6-4, 6-1 te sterk voor Dominic Thiem.

Nadal maakt ook in Barcelona de tien vol

Vorig weekend veroverde Nadal al voor de tiende keer de titel op het masterstoernooi van Monte Carlo. Ook op Roland Garros gaat hij volgende maand op voor zijn tiende eindzege.

De nummer vijf van de wereld is dit jaar nog ongeslagen op gravel.

Harde groundstrokes

Thiem maakte het Nadal in de eerste set knap lastig met aanvallend tennis en harde slagen vanaf de baseline. In de tiende game sloeg Nadal echter genadeloos toe en dat bleek bepalend voor de wedstrijd. In de tweede set kwam de Oostenrijker er geen moment meer aan te pas en het duel ging als een nachtkaars uit.

Na de finale sprong Nadal traditiegetrouw met de ballenkinderen het zwembad in.

In 2005 won Nadal voor het eerst het toernooi in Barcelona door in de finale Juan Carlos Ferrero te kloppen. Sindsdien won hij het toernooi alleen in 2010 (Fernando Verdasco), 2014 (Kei Nishikori) en 2015 (Kei Nishikori) niet.

Pouille de sterkste in Boedapest

De Fransman Lucas Pouille schreef het graveltoernooi van Boedapest op zijn naam. De als eerste geplaatste Pouille klopte de Brit Aljaz Bedene met 6-3, 6-1 en vierde zijn tweede toernooizege. Vorig jaar won hij het hardcourttoernooi in Metz.

Lucas Pouille met zijn hoofdprijs in Boedapest

Bedene maakte in april indruk met twee zeges in challengertoernooien. In Boedapest zette hij die opmars voort door onder anderen Robin Haase en de als tweede geplaatste Ivo Karlovic te overmeesteren. Maar tegen Pouille kon hij niets uitrichten.

De mondiale nummer 14 scoorde vooral op de tweede opslag van Bedene, die bij 2-5 in de eerste set nog wel zijn enige breekkans benutte. Pouille won in de tweede set zes games op rij, waarmee hij de klus in een uur klaarde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl