De deelnemers verzamelden zich op het Museumplein
NOS NieuwsAangepast

Klimaatmars Amsterdam trekt duizenden deelnemers

Een paar duizend mensen zijn afgekomen op een 'klimaatmars' in Amsterdam. Volgens de organisatie liepen er bijna 8000 betogers mee, maar die schatting lijkt aan de hoge kant.

De mars in Amsterdam is onderdeel van het wereldwijde initiatief People's Climate March. Over de hele wereld zijn vandaag betogingen georganiseerd om aandacht te vragen voor klimaatverandering. Dat is onder meer het geval in New York, Londen, Kopenhagen, Kyoto en Kampala.

De tocht in Amsterdam begon en eindigde vanmiddag op het Museumplein. De betogers liepen een route van bijna vier kilometer door het centrum. Vanwege de mars werden verschillende trams in de binnenstad omgeleid.

Duizenden mensen lopen mee in klimaatmars Amsterdam

Gemêleerd

Volgens verslaggever Bas Tooms was de stoet zeker een kilometer lang. "Het was een gemêleerd gezelschap. Niet alleen organisaties als Greenpeace en de Partij voor de Dieren waren vertegenwoordigd, er kwamen ook veel dagjesmensen en gezinnen op af."

Veel deelnemers vinden het volgens Tooms belangrijk om een signaal af te geven aan de politiek. "Ze willen de partijen die nu aan het onderhandelen zijn, laten weten dat duurzaamheid een belangrijk thema is."

De demonstratie is rustig verlopen. Voor zover bekend waren er geen noemenswaardige incidenten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl