Eten bij Fyre Fest
NOS NieuwsAangepast

Peperduur festival op Bahama's blijkt ramp met tenten en broodjes kaas

Het werd aangekondigd als een exclusief festival met celebrity's, muziek, kunst en eten. De goedkoopste kaartjes voor het Fyre Festival op een eiland van de Bahama's waren 1000 euro, de duurste bijna 11.000 euro. Maar het festival is afgeblazen na veel kritiek van bezoekers op het 'gebrek aan luxe'.

Half opgezette tenten, bergen met afval, boterhammen met kaas als avondeten en geen bewaking: op sociale media staan talloze voorbeelden van diep teleurgestelde festivalgangers. Veel gasten kwamen gisteren, een dag voordat het festival zou beginnen, al aan en stelden anderen op de hoogte van het slecht georganiseerde festival.

Na alle kritiek annuleerde de festivalorganisatie het feest vanmiddag. "Door onvoorziene omstandigheden hebben we besloten om Fyre Fest uit te stellen", twittert het festival. "Na bestudering van de situatie vinden we dit de beste optie voor onze gasten. We proberen nu alle terugvluchten te regelen."

Dat kan nog best een probleem worden, want eerder vandaag werd er niet naar het eiland gevlogen.

Er zouden headliners als Major Lazer en Blink 182 komen naar het festival, dat door artiest Ja Rule wordt georganiseerd. Maar Blink 182 zegde gisteravond opeens af: "We hebben er geen vertrouwen in dat we alles tot onze beschikking hebben om jullie een kwalitatief optreden te geven", staat in een verklaring op Twitter.

Maanden geleden zetten de organisatoren een aantal bekende sterren in om het feest te promoten op sociale media. Toen was er nog geen enkele artiest geregeld. De strategie werkte, want duizenden mensen hadden al tickets gekocht voordat er een line-up bekend was gemaakt.

Amerikaan William Finley betaalde 2500 euro voor zijn kaartje. De vooraf beloofde villa's werden niet waargemaakt. "Het waren gewoon noodhulptenten", zegt hij tegen het Amerikaanse blad Billboard. "Met een soort van matras op een bedframe. De tenten vliegen weg als er een zuchtje wind is."

Het is onduidelijk of de bezoekers het geld van het ticket terugbetaald krijgen. Op de website van het festival staat van niet, maar de organisatie deelt wel formulieren uit waarop mensen hun gegevens kunnen zetten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl