SQ Vision

In Wouw bij Roosendaal is een passagierstrein tegen een dieplader aangereden. De conducteur is daarbij lichtgewond geraakt aan zijn hoofd. De chauffeur van de vrachtwagen bleef ongedeerd.

Volgens omwonenden was de dieplader onderweg naar een bedrijf in de buurt dat kranen verhuurt. De vrachtwagen moest na de overweg een krappe bocht maken, maar dat ging fout. "De vrachtwagen kwam klem te staan op de overweg en op dat moment kwam er een trein aan die niet meer op tijd kon remmen", vertelt verslaggever Paul Sanders. De bestuurder van de auto kon op tijd zijn cabine verlaten. " De schade is enorm. We mogen van geluk spreken dat hierbij geen slachtoffers zijn gevallen", zegt Pier Eringa, president-directeur van ProRail.

Het ongeluk gebeurde vanmorgen rond zeven uur bij een beveiligde spoorwegovergang tussen Roosendaal en Bergen op Zoom. In de trein zaten zo'n honderd passagiers. Onder de reizigers zijn geen gewonden. Ze zijn met bussen naar stations in de buurt gebracht, zegt een woordvoerder van de NS.

Treinstel ontspoord na botsing met truck

De achterkant van de dieplader raakte zwaar beschadigd en de voorste wagon van de trein is aan de onderzijde kapot. Ook aan het spoor moet heel wat gerepareerd worden. "De slagbomen en de bellen en lampen zijn uit de grond gerukt. Het is een flinke ravage", zegt Sanders.

Op dit moment wordt de trein weer op de rails gezet en daarna kan de Intercity worden weggesleept.

Door de aanrijding rijden er naar verwachting tussen Roosendaal en Bergen op Zoom de hele dag geen treinen. De NS heeft bussen ingezet. Reizigers moeten rekening houden met een half uur vertraging.

STER reclame