Joey Barton
NOS VoetbalAangepast

Gokken levert Barton anderhalf jaar schorsing op

Joey Barton mag de komende anderhalf jaar niet voetballen. De Engelse bond FA schorste de 34-jarige speler van Burnley voor het plaatsen van 1.260 weddenschappen op voetbalwedstrijden.

Barton sloot de weddenschappen af tussen 2006 en 2016. Deels betrof het wedstrijden waarin hij zelf in actie kwam. Het is voor profspelers in Engeland verboden te gokken op voetbalwedstrijden. Behalve een schorsing kreeg Barton ook een boete van 30.000 Engelse pond (circa 35.000 euro) opgelegd.

De oud-speler van onder meer Manchester City, Newcastle United en Queens Park Rangers raakte tijdens zijn loopbaan regelmatig in opspraak vanwege zware overtredingen of verbale uitspattingen.

Barton stond zondag nog in de basis bij Burnley in het duel met Manchester United.

Barton: het gaat niet om matchfixing

"Door dit besluit ben ik gedwongen vervroegd met pensioen te gaan", schrijft Barton in een reactie op zijn website.

Barton gaat in beroep tegen de duur van de schorsing. "Ik geef toe dat ik de regels voor profspelers overtreden heb, maar ik heb het gevoel dat minder controversiële spelers dan ik een lichtere straf zouden hebben gekregen."

Hij geeft toe ook op wedstrijden van zijn eigen ploeg gegokt te hebben, maar alleen als hij niet bij de wedstrijdselectie zat. "Het gaat niet om matchfixing."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl