Hans van Breukelen ANP

Dick Advocaat of Henk ten Cate. Binnen drie dagen weten we wie de nieuwe bondscoach van Oranje is, melden bronnen aan de NOS. Het is zeker nog geen gelopen koers, maar Advocaat ligt bij de KNVB een neuslengte voor in deze spannende race.

Technisch directeur Hans van Breukelen sprak de afgelopen dagen met de twee trainers. Andere kandidaten zijn er niet. Van Breukelen zegt aan het eind van deze maand de nieuwe bondscoach bekend te willen maken, maar betrokkenen zeggen dat er binnen een paar dagen al witte rook komt.

Spelers kritisch

Mocht het inderdaad Advocaat worden, dan heeft Van Breukelen wat uit te leggen aan Arjen Robben, Wesley Sneijder en Kevin Strootman. De drie internationals, die eerder werden geconsulteerd door Van Breukelen, hebben de technisch directeur laten weten niet zo enthousiast te zijn over een terugkeer van Advocaat.

De coach stapte vorig jaar drie maanden na zijn aanstelling als assistent van Danny Blind alweer op bij Oranje, omdat hij een lucratief contract bij Fenerbahçe kon ondertekenen. Daar was iedereen binnen de KNVB ontstemd over en ook de spelers zijn dat nog niet vergeten.

Kevin Strootman en Dick Advocaat ANP Pro Shots

Wat bij Advocaat ook een obstakel kan zijn, is het speelschema van Fenerbahçe. De Turkse club moet de halve finales van de beker nog spelen en op 4 juni is de laatste competitiewedstrijd. De KNVB wil de nieuwe bondscoach het liefst in aanloop naar de oefeninterland tegen Marokko, op 31 mei, al voor de groep hebben.

Ten Cate is met Al-Jazira op 13 mei klaar met de competitie in de Verenigde Arabische Emiraten. Hij kan deze week al kampioen worden. Op een persconferentie wilde hij niet ingaan op zijn kandidatuur bij het Nederlands elftal.

Ten Cate: geen zin om over geruchten te praten

STER reclame