De auto slaat linksaf en komt een paar seconden later een groep wielrenners tegen die de auto maar net kan ontwijken FACEBOOK.COM / HUGO KAMPS

De automobilist die gisteren bij een wielerkoers in Elsloo tegen een groep wielrenners inreed, heeft geen afzetting of verbodsbord gezien. Dat zegt de vader van de bestuurder (22) tegen 1Limburg.

Het incident gebeurde tijdens de amateurwedstrijd om de Ton Dolmans Trofee. Op beelden is te zien dat een kopgroep met twee achtervolgers een straat in Elsloo uitkomt. Even later rijdt een automobilist diezelfde straat in. Een paar seconden daarna rijdt een grote groep wielrenners langs de auto. Ze kunnen hem maar net ontwijken.

De vader van de automobilist zegt dat de organisatie van de koers steken heeft laten vallen."Ik zag meteen dat het zijn auto was. Hij belde me rillend op. Je denkt toch niet dat ik een bord heb genegeerd?" Volgens de vader is zijn zoon zich kapot geschrokken. "Opeens zag hij tientallen fietsers op zich af komen."

Mijn zoon is geen sportkenner. Hij dacht dat alle fietsers voorbij waren gekomen

Vader van de 22-jarige chauffeur

Volgens de vader stonden er langs het parcours op sommige plekken geen afzettingen en geen verkeersregelaars. "Dat snap je toch niet? Op de belangrijkste weg zet je dan geen bord. Mijn zoon is geen sportkenner. Hij heeft heel lang daar bij de weg staan wachten en dacht dat alle fietsers voorbij waren gekomen. Je moet er niet aan denken wat er was gebeurd als een van de fietsers wel op de auto was geknald."

Volgens de organisatie van de wielerkoers is er juist alles aan gedaan om de fietstocht zo veilig mogelijk te maken. "We hebben echt ingezet op veiligheid", zegt koersorganisator Armand van Mulken. "We hebben meer dan 1500 bewonersbrieven verstuurd. Ik heb met de gemeente terugkoppeling gehad, extra verkeersborden neergezet, het aantal verkeersregelaars met drie keer opgeschroefd, een flink politiekordon. Tja, wat wil je dan nog meer? Dan ben je ook af en toe aan het toeval overgelaten."

De chauffeur, zijn vader en koersorganisator Armand van Mulken willen nu om de tafel gaan om te kijken wat er precies misging.

STER reclame