In samenwerking met
Omrop Fryslân
NOS NieuwsAangepast

Bizar ongeluk: man ontdekt kop van ree in koplamp

  • ANP | NOS
  • Omrop Fryslân
    De bestuurder ontdekte de kop bij thuiskomst

Een bizarre vondst afgelopen weekend in Leeuwarden. Een bestuurder ontdekte bij thuiskomst dat in de koplamp van zijn auto de kop van een ree vastzat. De rest van het dier was onvindbaar, meldt Omrop Fryslân.

Waarschijnlijk heeft de man het dier aangereden op de snelweg bij Drachten. Daar voelde hij iets tegen zijn auto botsen. Pas toen hij thuis was, ontdekte de 20-jarige Leeuwarder de kop van de ree in zijn koplamp.

"Bizar voorbeeld"

"We zien wel vaker dat reeën dwars door de grill van een auto gaan", zegt Gijs van Ardenne van Stichting Wildaanrijdingen Nederland. "Maar dit is wel een bizar voorbeeld."

Volgens Van Ardenne is een ree relatief klein en raakt hij daardoor de voorkant van een auto. Een hert staat hoger op de poten en belandt eerder op de motorkap om vervolgens tegen de ruit te eindigen.

Duizenden aanrijdingen

Stichting Wildaanrijdingen Nederland gaat ervan uit dat er jaarlijks 12.000 tot 15.000 wilde hoefdieren worden aangereden. Het merendeel daarvan is ree.

Omdat er geen eenduidig registratiesysteem is voor heel Nederland, zijn er geen exacte cijfers van het aantal aanrijdingen met wilde dieren.

Advertentie via Ster.nl