Saskia Stuiveling, oud-president Rekenkamer, overleden

Aangepast
Saskia Stuiveling in 2015 met premier Rutte bij haar afscheid van de Rekenkamer ANP

Saskia Stuiveling, voormalig president van de Algemene Rekenkamer, is onverwacht overleden. Ze stierf afgelopen donderdag, twee weken voor haar 72ste verjaardag.

Twee jaar geleden nam Stuiveling afscheid als president van de Rekenkamer. Haar opvolger was Arno Visser, die voor de VVD in de Tweede Kamer had gezeten. Visser zegt in NRC Handelsblad dat Stuiveling, ondanks haar hoge leeftijd een moderne president was, die de ontwikkelingen op digitaal gebied goed bijhield.

Caleidoscopische belangstelling

Saskia Stuiveling was opgegroeid in een intellectueel, artistiek gezin. Haar vader was de dichter en hoogleraar letterkunde Garmt Stuiveling. Haar moeder was de schrijfster Thilde van Vierssen Trip.

In 1981 was Stuiveling, die lid was van de PvdA, voor korte tijd staatssecretaris van Binnenlandse Zaken in het tweede kabinet-Van Agt. Drie jaar later, in 1984, ging Stuiveling voor de Algemene Rekenkamer werken, waar ze tot haar pensioen in 2015 bleef. In 1999 werd ze tot president benoemd.

In een overlijdensadvertentie roemt de Algemene Rekenkamer Stuivelings "fabelachtige energie, dossierkennis en caleidoscopische belangstelling".

STER Reclame