Henk ten Cate ANP

De KNVB is in gesprek met Henk ten Cate, de beoogde nieuwe bondscoach. Ten Cate zegt in De Telegraaf dat het goede gesprekken waren en laat blijken veel trek te hebben in het avontuur met Oranje. "Ja, ik ben geïnteresseerd en wacht nu rustig af."

De krant meldt verder dat Hans van Breukelen, technisch directeur van de voetbalbond, ook in gesprek is met Dick Advocaat, die vorig jaar als assistent van de eind maart ontslagen Danny Blind zomaar vertrok naar Fenerbahçe.

Twee sessies

Ten Cate, voormalig hoofdtrainer van onder meer Go Ahead Eagles, Sparta, Vitesse, NAC en Ajax laat weten dat hij in Abu Dhabi langdurig heeft gesproken met Van Breukelen. De twee zaten twee sessies van ieder vier uur om tafel.

'Ten Cate goede kandidaat om nieuwe bondscoach te worden'

"Waar? In een hotel. Nee, ik geef geen details, want dat zou ik tamelijk onbeschoft vinden", aldus Ten Cate tegen De Telegraaf. "De KNVB neemt contact met me op."

De 62-jarige Amsterdammer, die internationaal aanzien verdiende als assistent-trainer van Frank Rijkaard bij Barcelona, staat nog onder contract in Abu Dhabi, bij Al-Jazira.

STER reclame