Davy Klaassen kan het niet geloven

Ajax verliest in Eindhoven het zicht op de titel

PSV heeft in eigen huis de topper tegen Ajax met 1-0 gewonnen en daarmee de titelrace vrijwel beslist. Feyenoord staat met nog twee duels voor de boeg vier punten voor op de Amsterdammers.

Met de zware wedstrijd tegen Schalke 04 nog in de benen kreeg Ajax te maken met een flink Eindhovens openingsoffensief. PSV legde een hoog tempo op de mat en probeerde zo de verdediging van de opponent kapot te spelen.

Dat lukte niet. Na enkele minuten ging de storm liggen en ontspon zich een tactisch steekspel dat spectaculaire acties een tijdlang vrijwel uitsloot. Er was iets bijzonders nodig om de ban te breken.

• ANP
    Jurgen Locadia viert de enige goal van de middag
    Jürgen Locadia benut op fraaie wijze de vrije trap: 1-0

Hard en mooi

Jürgen Locadia slaagde daarin. De 23-jarige aanvaller krulde een vrije trap hard en mooi over de Ajax-muur en liet daarmee doelman Andre Onana kansloos.

Ajax moest nu aanvallen en deed dat na rust ook wel, maar leek het geloof in een goede afloop te ontberen. Bovendien vloeide er bij iedere aanval weer wat kracht uit de vermoeide Amsterdamse benen.

Een rookbom zorgde er voor dat een deel van het stadion pikzwart zag

PSV zag de gaten in de Ajax-defensie steeds groter worden, maar was ook niet bij machte daarvan te profiteren. Locadia had zijn dag nog mooier kunnen maken. Hij schoot echter van dichtbij over.

Apegapen

En zo strompelde de wedstrijd naar het einde. Voor PSV was de winst niet meer dan een doekje voor het bloeden na een verloren seizoen. En Ajax lag op apegapen. Van de inspanning, maar nog meer van teleurstelling.