Sébastien Haller en Ard van Peppen in duel om de bal.

FC Utrecht net op tijd wakker tegen Roda JC

Roda JC is er in de strijd tegen degradatie niet geslaagd een punt over te houden aan het uitduel met FC Utrecht. De geelzwarten hielden lang stand, maar in de slotfase velde Zakaria Labyad het vonnis: 1-0.

De cijfers van de eerste helft spraken boekdelen: Utrecht schoot (ondanks 71% balbezit) een keer op doel, Roda geen enkele keer. De Limburgers begingen negen overtredingen, de tegenstander nul.

Roda kwam voor een punt en trachtte Utrecht in slaap te wiegen. Daar slaagde het wonderwel in, waardoor er voor rust werkelijk niets gebeurde wat het benoemen waard was.

Voor het duel met Roda JC was het humeur van FC Utrecht-trainer Erik ten Hag nog uitstekend.
    Giovanni Troupée viel al na elf minuten uit met een blessure.

Na rust doorbrak Roda de status quo met een kansje voor Mikhail Rosheuvel en dat was precies de waarschuwing die Utrecht nodig had. Plots zat er vaart in het spel van de thuisploeg en kwamen er ook kansen.

Gyrano Kerk was het gevaarlijkst. Hij raakte een keer de paal en zag een inzet door Daryl Werker van de lijn gehaald worden. Maar Labyad zorgde uiteindelijk voor de punten. Hij schoot in de 87ste minuut een vrije trap binnen.