NOS NieuwsAangepast

Amsterdammer vindt dode hagedis in zakje sla van Albert Heijn

Een Amsterdammer heeft een opmerkelijke vondst gedaan in een zak gemengde sla van Albert Heijn. Tussen de jonge bladsla zat een groene, dode hagedis.

De vinder maakte er melding van op Twitter, zegt de stadszender AT5.

Een medewerker van de AH-klantenservice vond het er op het eerste gezicht ongeloofwaardig uitzien, "handig met Photoshop zo te zien". Maar dat was een verkeerde inschatting, zegt een woordvoerder van Albert Heijn. De hagedis in het zakje was echt. "Sla is een natuurproduct. Waar de sla groeit, leven ook beesten. Af en toe glipt er een beestje tussendoor."

Dat gebeurt volgens de supermarkt niet vaak. "Er worden heel veel zakjes sla verkocht, dit zijn echt incidenten. Sla wordt gewassen en gaat over een speciale loopband om dingen eruit te filteren. Maar soms glipt er dan blijkbaar toch iets tussendoor."

De Amsterdammer mag het zakje terugbrengen en krijgt zijn geld terug. De sla zelf hebben hij en zijn vriendin uiteindelijk gewoon opgegeten.

Tweede hagedis

In februari werd ook al een hagedis in een zakje sla van Albert Heijn gevonden. Volgens de supermarkt zijn dit de enige twee voorvallen die het kent. Dat het nu voor de tweede keer in drie maanden gebeurt vindt de supermarkt wel opmerkelijk. "Mocht het bijvoorbeeld zo zijn dat het bij dezelfde leverancier vandaan komt, gaan we kijken of we daar iets aan kunnen doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl