Boze fans voor het Goffertstadion
NOS VoetbalAangepast

Boze NEC-supporters blokkeren hoofdingang Goffertstadion

Een groep boze supporters van NEC heeft na de nederlaag tegen Excelsior (0-1) geprobeerd om via de hoofdingang het Goffertstadion binnen te komen. Politie en stewards wisten de fans buiten te houden en blokkeerden de toegang.

Vanwege de grimmige sfeer mochten bezoekers het stadion aanvankelijk niet meer in of uit. Na verloop van tijd liet de politie mensen via de achterkant het stadion verlaten.

Door de nederlaag tegen Excelsior is NEC zo goed als zeker veroordeeld tot het spelen van nacompetitie.

"De ingang werd direct na het laatste fluitsignaal afgesloten", vertelde NOS-commentator Arman Avsaroglu. "Een groep van zo'n honderd supporters wilde naar binnen om verhaal te halen."

NEC-trainer Peter Hyballa ging naar buiten om de supporters toe te spreken. "Wij zijn nog niet dood", zei hij tegen de groep.

Tegen Omroep Gelderland vertelde de Duitse trainer dat hij zich geroepen voelde om dat te doen. "Er waren vrouwen en kinderen binnen. Ik zag veel angst, ook bij de spelers. Ik ben niet bang en heb geprobeerd het op te lossen, anders kan het gevaarlijk worden denk ik."

Volgens Avsaroglu werd de sfeer in het stadion al tijdens de wedstrijd onvriendelijk. "Schaam je kapot, werd er gezongen. En naarmate het laatste fluitsignaal naderde werd het steeds onvriendelijker."

Vorige week: emotionele roep om steun van Hyballa

Vorige week zondag werd de uitwedstrijd tegen FC Twente met 3-0 verloren en wachtte een groep supporters de spelersbus op bij terugkomst in Nijmegen. Hyballa deed toen een emotionele oproep aan de supporters om achter de spelers te gaan staan.

Emotionele Hyballa spreekt NEC-fans toe

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl