NOS NieuwsAangepast

Asscher: flinke strijd met VVD gevoerd over bescherming werknemers

Volledige exitgesprek met demissionair minister Asscher

Vice-premier en minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher eiste in 2013 dat de VVD zou stoppen met het verzet tegen de afspraken die waren gemaakt over het arbeidsmarktbeleid. "Anders is er geen kabinet."

Asscher zegt dat in een gesprek met het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen. Hij vertelt dat hij was verwikkeld in een permanente vechtpartij met coalitiepartner VVD, die volgens hem de afspraken met de PvdA en de sociale partners over de bescherming van werknemers wilde aantasten. De minister heeft de VVD echt onder water moeten houden, zegt hij.

Minister Asscher in de studio

"Dat betekent dat als wij afspreken om bescherming van werknemers overeind te houden, dat ze hoog of laag kunnen springen maar dat het zo blijft. Dat ze niet langs mij komen omdat ik er zit voor mensen die het niet allemaal voor zichzelf kunnen regelen. En anders? Anders is er geen kabinet."

Maar uiteindelijk leidde de situatie niet tot een crisis. Regeringspartijen VVD en PvdA sloten het Herfstakkoord met oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP, dat ook voor Asscher aanvaardbaar was.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl