Drukte op Schiphol
NOS NieuwsAangepast

Enorme drukte op Schiphol, tientallen mensen missen hun vlucht

Vanwege de meivakantie kampt Schiphol met enorme drukte. Die is volgens een woordvoerder vergelijkbaar met de piekdagen in de zomer. De luchthaven heeft extra mensen ingezet die de drukte in goede banen moeten leiden.

Desondanks moeten reizigers lang wachten. Op sociale media klagen passagiers over enorme wachtrijen. Gisteren was het ook al druk op Schiphol.

Het is heel druk op Schiphol

Schiphol verwacht zondag en maandag nog meer drukte. Vandaag zijn er naar schatting 190.000 passagiers naar het vliegveld gekomen, voor de komende twee dagen wordt verwacht dat dat aantal boven de 200.000 ligt.

Luchtvaartmaatschappij KLM waarschuwde al voor topdrukte op Schiphol. De luchtvaartmaatschappij vroeg de luchthaven in een brandbrief om meer maatregelen om lange rijen te voorkomen.

Gemiddeld hebben afgelopen week dagelijks 60 mensen hun KLM-vlucht gemist. Gisteren was dat aantal al voor 13.00 uur bereikt. Vandaag hebben ook weer tientallen mensen hun vlucht gemist. Een woordvoerder verwacht dat dat aantal gaat oplopen tot rond de 100. Omstreeks 20.00 uur hadden zo'n 75 vluchten vertraging opgelopen.

"Het is redelijk dramatisch", zegt een woordvoerder van KLM. De luchtvaartmaatschappij heeft vluchten vertraagd omdat passagiers in de lange rijen voor de beveiliging stonden. "Als we dat niet doen, zijn er heel veel meer mensen die hun vlucht missen."

Volgens KLM heeft Schiphol meer vluchten toegelaten dan de luchthaven aankan. Daardoor is het heel druk bij het inchecken, de bagage-afhandeling en de paspoortcontrole.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl