Matchwinner Viergever: moest vanuit onze tenen komen

Aangepast op
Pro Shots

Het geloof in een goede afloop werd donderdagavond in Gelsenkirchen minder en minder bij Davy Klaassen, maar de captain van Ajax hield een sprankje hoop.

"Zowel de trainer als ik had het idee dat er voor ons een doelpunt ging vallen", zei Klaassen na afloop van de zwaarbevochten kwalificatie voor de halve finales van de Europa League. "Ongelooflijk wat er daarna nog allemaal is gebeurd."

Geen excuses

Klaassen erkende dat Ajax niet goed aan de wedstrijd was begonnen. "Dit was niet zoals wij kunnen. We kregen direct twee goals tegen na rust, daar word je even down van."

Ajax heeft nu amper tweeënhalve dag om zich op te richten voor op de competitietopper tegen PSV. "120 minuten voetbal zullen we gaan voelen, maar zondag zullen we er weer moeten staan, geen excuses."

Klaassen: gaan de 120 minuten wel voelen

Trainer Peter Bosz was na afloop vooral trots op zijn spelers. "Dit was een slijtageslag, vooral omdat we een deel van de wedstrijd met tien man hebben moeten vechten", zei hij.

"Soms had ik het idee dat we te veel aan het vechten waren, omdat ik jongens als Davinson Sanchez en Kenny Tete bij de 3-1 nog steeds naar voren zag rennen. Het tekent wel ons karakter. We hebben nu twee dagen om te herstellen, dat is weinig, maar deze avond geeft wel energie."

Bosz: het was een slijtageslag

Nick Viergever was met de 3-1 in de verlenging van doorslaggevende betekenis voor Ajax.

"Het moest wel vanuit onze tenen komen, maar we bleven tegen elkaar zeggen dat de bal een keer goed zou vallen. Ik heb nu overal kramp", vertelde de linksback.

"We voetbalden angstig, maar ik ben blij dat het alsnog goed is afgelopen. Ik ben nu geschorst, dus moet meneer Sinkgraven het weer laten zien", doelt Viergever op Daley Sinkgraven.

Viergever: de koppen staan de goede kant op

Joël Veltman moest door zijn rode kaart in de tweede helft de climax van de wedstrijd in de catacomben bekijken.

"Ik hield ondanks de achterstand wel een goed gevoel, omdat we telkens maar een doelpunt nodig hadden. We zijn op z'n Duits door."

Veltman: op z'n Duits door