Agenten beschoten op Champs-Élysées: dode en gewonden

Aangepast
Reuters

Op de Champs-Élysées in Parijs is een agent doodgeschoten. Twee agenten zijn gewond geraakt. Hoe zij eraan toe zijn, is onbekend.

De dader zou zijn auto op de Champs-Élysées naast die van de agenten hebben gezet, zijn uitgestapt en het vuur hebben geopend. Hij zou ook hebben geprobeerd om om zich heen te schieten. De man is toen doodgeschoten door een politieman.

Op Twitter circuleren inmiddels beelden van het incident.

FranceNews24
@FranceNews24
🔴URGENT - #PARIS #Fusillade #ChampsElysées : Vidéo de la fusillade: un policier tué et deux policiers bléssés, assaillant mort." #Breaking
2 jaar geleden

Er waren berichten over een tweede schutter, maar daarvan lijkt geen sprake te zijn. De Champs-Élysées is ontruimd en afgesloten. De politie roept mensen op om het gebied rond de beroemde boulevard te mijden.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

1/2Schietpartij op de Champs-Élysées

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

2/2Deze ooggetuige zag het allemaal gebeuren

Het motief van de schietpartij is onduidelijk. Tv-zender BFMTV meldt dat de dader op berichtendienst Telegram had aangekondigd dat hij agenten wilde doden. Het huis van de man, Youssef el Osri, zou inmiddels zijn doorzocht.

Het Openbaar Ministerie lijkt rekening te houden met een terroristische aanslag. Een speciale anti-terreurafdeling van het OM is een onderzoek begonnen. Persbureau AFP meldde dat rekening werd gehouden met een actie van overvallers, maar trok dat bericht later terug.

Evacuaties

Er waren op het moment van de schietpartij, rond 21.00 uur, nog veel mensen op straat. Winkels op de Champs-Élysées zijn meteen na de schietpartij gesloten. Personeel, winkelend publiek en gasten van restaurants worden in groepjes door de politie naar buiten gehaald.

Volgens correspondent Frank Renout is er nog grote onduidelijkheid over de toedracht en de actuele situatie. Op de Champs-Élysées en in zijstraten staan zwaarbewapende agenten. Het Parijse ov-bedrijf heeft metrostations in de buurt om veiligheidsredenen gesloten.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Frank Renout: er is hier grote paniek

Vanwege de eerste ronde van de presidentsverkiezingen, aanstaande zondag, zijn er veel agenten op straat in Frankrijk. Er zijn 50.000 extra beveiligers ingezet om aanslagen rond de stembusgang te voorkomen.

De extra maatregelen zijn genomen na de arrestatie van twee geradicaliseerde moslims dinsdag in Marseille, waarmee een aanslag ergens in de komende dagen zou zijn voorkomen.

In Frankrijk geldt de noodtoestand sinds de aanslagen van november 2015.

STER Reclame