ANP
In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Wethouder verwerpt kritiek personeel Haags zwembad

De Haagse sportwethouder Rabin Baldewsingh (PvdA) herkent zich niet in de kritiek die personeel van het Zuiderparkbad heeft over grote overlast door jongeren met een Marokkaanse of Turkse achtergrond. Een oud-medewerker van het zwembad had een lange brief met voorbeelden van de incidenten naar de gemeenteraad gestuurd en naar Omroep West.

De schrijver zegt dat veel autochtonen het zwembad mijden uit angst voor de jongeren. Wekelijks zouden meisjes en vrouwen worden aangerand in het buitenbad. Volgens de wethouder klopt dat niet. "Het is een anonieme brief, en dan voel je je misschien vrij om dingen te zeggen die niet kloppen", aldus Baldewsingh tegen Omroep West.

Volgens de wethouder zijn er dit jaar twee gevallen bekend waarbij de kleding van een meisje naar beneden is getrokken. Van aanranding is volgens hem geen sprake. Tien bezoekers hebben dit jaar een tijdelijk zwemverbod gekregen vanwege overlast, intimidatie en het schelden naar medewerkers.

Geen aangiftes

Baldewsingh heeft de politie om meer informatie gevraagd. Volgens hem zijn er geen aangiftes gedaan, in elk geval niet door het personeel. "Als er strafbare feiten zijn gepleegd wordt er aangifte gedaan, en dat is niet gebeurd. Het verhaal in de brief klopt dus niet."

Volgens de wethouder is het aantal incidenten in het Zuiderparkbad de afgelopen tijd wel gestegen, maar moeten de zaken niet groter gemaakt worden dan ze zijn. "Weet u wat er op voetbalvelden gebeurt? Net geen aanrandingen misschien, maar er gebeuren veel dingen die niet bijgehouden worden."

Het zwembad heeft sinds vandaag beveiliging, maar die is er niet om de bezoekers een veilig gevoel te geven, maar om de pers buiten de deur te houden. "Er is een cameraploeg met draaiende camera naar binnen gegaan, en dat mag niet", aldus Baldewsingh.

Advertentie via Ster.nl