Möllenkamp (m) in oktober 2015
NOS Nieuws

OM eist 2 miljoen euro van 'Maserati-man' Möllenkamp

Het Openbaar Ministerie wil dat voormalig Rochdale-baas Hubert Möllenkamp meer dan 2 miljoen euro betaalt aan de staat. Volgens het OM gaat het om geld dat hij heeft verkregen door het plegen van strafbare feiten.

Möllenkamp werd vorige maand in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van drie jaar en drie maanden, onder meer voor het aannemen van steekpenningen en witwassen. Hij zou als bestuursvoorzitter van woningcorporatie Rochdale, in de periode tot 2009, geld hebben aangenomen van bouwbedrijven. Vanwege zijn luxe levensstijl wordt de 67-jarige Möllenkamp ook wel 'zonnekoning' en 'Maserati-man' genoemd.

Appartement

Het OM baseert de vordering op vijftien zaken waarbij Möllenkamp voordeel zou hebben genoten. De grootste post is de koop van en inrichting van een appartement, à 780.000 euro. Möllenkamp verklaarde eerder voor de rechter dat hij de woning had gekocht als belegging, maar dat vond het gerechtshof ongeloofwaardig.

Möllenkamp is in 2012 persoonlijk failliet verklaard. Zijn advocaten willen dat de claim daarom van tafel gaat, maar volgens het OM hoeft het faillissement een vordering niet in de weg te staan. De rechtbank in Amsterdam beslist op 4 mei over de eis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl