Patriots met uitgedunde selectie op bezoek bij Trump

Aangepast
Trump ontvangt uitgedund gezelschap Patriots

Met een uitgedund gezelschap is New England Patriots, winnaar van de Superbowl, op bezoek gegaan bij president Donald Trump. Een deel van de selectie bleef, naar verluidt uit protest, thuis.

Quarterback Tom Brady legde de uitnodiging ook naast zich neer. Gesuggereerd werd dat hij dat deed met politieke redenen, maar zelf gaf hij aan familieverplichtingen te hebben. Hij plaatste op Instagram een oude foto van de bruiloft van zijn ouders.

Obama

Ook andere spelers, onder wie Martellus Bennett, LeGarrette Blount en Devin McCourty, bleven thuis en de officiƫle lezing van de Patriots luidde dat een deel dat deed omdat het al eens bij Barack Obama op bezoek was geweest.

"Ik voel me niet geaccepteerd in het Witte Huis", zei McCourty tegen Time Magazine. "Met de president die zo veel sterke meningen en vooroordelen heeft, geloof ik dat bepaalde mensen zich geaccepteerd voelen en anderen niet."

Het Witte Huis met de Patriots op de voorgrond AFP

Helm

Trump ontving een shirt met zijn naam achterop en een helm. Saillant detail: de helm die Obama in ontvangst nam, was gesigneerd door de selectie, de helm voor Trump was dat niet.

Het bezoek werd overschaduwd door het overlijden van oud-speler Aaron Hernandez, die zelfmoord pleegde in de cel.