NOS NieuwsAangepast

Jongetje (7) weggestuurd bij voetbalclub RBC om gedrag ouders

Amateurclub RBC uit Roosendaal heeft een jeugdspeler weggestuurd omdat zijn ouders zich meerdere keren zouden hebben misdragen. Dat meldt de regionale krant BN DeStem.

De moeder kan in de krant niet ontkennen dat ze langs het veld soms explosief reageert, maar zegt ook dat ze daar op het veld al eens haar excuses voor heeft aangeboden. Ook zou er een conflict zijn geweest over het wassen van de vieze voetbalkleren.

RBC zegt dat de ouders meermaals zijn gewezen op hun gedrag en meldt dat op een gegeven moment was afgesproken dat ze even niet naar de wedstrijden van hun zoon zouden komen. Toen de moeder daarna toch weer langs het veld stond, was voor de club de maat vol en werd de 7-jarige Jayden geroyeerd.

Een woordvoerder van de KVNB noemt het uitzonderlijk dat een jeugdspeler wordt geschorst vanwege het gedrag van zijn ouders.

Gescout

De moeder zou onlangs ook een aanvaring met de teamleider hebben gehad. In de krant zegt de moeder van het jongetje dat ze zich ergert aan het feit dat hij weinig speelt sinds hij hersteld is van een blessure. "Hij zit daar maar op de bank te niksen om iedere zaterdag een kwartiertje te mogen spelen. Daar betalen wij die club niet voor." Ze zou 400 euro hebben betaald voor het lidmaatschap.

Jayden speelde tot dit seizoen bij een andere club uit de regio, maar hij werd gescout door de jeugdopleiding van RBC en verhuisde in mei vorig jaar naar de Roosendaalse club.

RBC Roosendaal ging in 2011 failliet en maakte een doorstart in de kelders van het amateurvoetbal. Sinds enige tijd functioneert RBC ook als regionale opleiding en heeft de club een samenwerkingsverband met Feyenoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl