Nadal wurmt zich langs Edmund in Monte Carlo

Aangepast
Nadal en Murray winnen in Monte Carlo

Negenvoudig toernooiwinnaar Rafael Nadal heeft het in zijn eerste partij bij het masterstoernooi van Monte Carlo erg lastig gehad tegen Kyle Edmund. De Spanjaard won zijn vierhonderdste wedstrijd op gravel - slechts 34 gingen er verloren - in drie sets: 6-0, 5-7, 6-3.

De als vierde geplaatste Nadal beleefde een vliegende start en verloor in de eerste set maar drie punten op zijn eigen opslag. Edmund was in de tweede set zijn opponent verrassend de baas in de lange baselinerally's en benutte bij 6-5 zijn eerste setpunt.

Nadal brak Edmund in de derde set in de vijfde game, maar toereikend was dat nog niet, want de 22-jarige Brit sloeg direct terug. Toen de titelverdediger een game later opnieuw een break voorsprong nam, moest de nummer 45 van de wereld het antwoord schuldig blijven.

Andy Murray viert een punt tegen Gilles Müller AFP

Even daarvoor had de als eerste geplaatste Andy Murray afgerekend met Gilles Müller. Ook hij had het niet makkelijk, maar de Brit kon uiteindelijk toch met twee sets volstaan: 7-5, 7-5. In de eerste set moest de aanvoerder van de wereldranglijst een 5-3 achterstand wegwerken.

Het was voor Murray zijn eerste partij na de elleboogblessure die hem deelname aan het masterstoernooi van Miami en een optreden in de Davis Cup kostte.