Serena Williams suggereert 20 weken zwanger te zijn

Aangepast
Serena Williams plaatste een foto op Snapchat Snapchat

De kans is groot dat we Serena Williams voorlopig niet meer terugzien op de tennisbaan. De Amerikaanse suggereerde vandaag met een foto op Snapchat dat ze zwanger is. Op de foto met als bijschrift "20 weken" lijkt ze een klein buikje te hebben.

Williams won afgelopen januari op de Australian Open haar 23ste grandslamtitel, waarmee ze recordhoudster Margaret Smith-Court uit Australië tot op één titel genaderd is. Een snelle rekensom leert dat Williams tijdens het toernooi in Melbourne al zwanger was.

De Australian Open was vooralsnog het laatste toernooi waar de huidige nummer twee van de wereld in actie kwam. Indien ze daadwerkelijk zwanger is, zal ze vermoedelijk de drie resterende grandslamtoernooien van dit jaar, Roland Garros in mei/juni, Wimbledon in juni/juli en de US Open in augustus/september, aan zich voorbij moeten laten gaan.

Nieuwe nummer één

Williams zal niettemin komende maandag weer de wereldranglijst aanvoeren, zonder ook maar een bal te hoeven slaan. Angelique Kerber, nu nog de mondiale nummer één, verliest namelijk deze week zo veel punten dat ze de Amerikaanse routinier weer even voorrang moet verlenen.

De 35-jarige Williams is sinds december verloofd met Alexis Ohanian, de oprichter van Reddit, een Amerikaanse website voor sociaal nieuws.