Griet Op de Beeck
NOS NieuwsAangepast

Griet Op de Beeck schrijft Boekenweekgeschenk

Griet Op de Beeck schrijft het Boekenweekgeschenk van 2018, heeft organisator CPNB bekendgemaakt. De Vlaamse Op de Beeck debuteerde in 2013 met Vele hemels boven de zevende.

Op de Beeck is "ongelooflijk blij", zei ze in het Radio 1-programma Nieuws en Co. "Het is echt een ongelooflijke eer. Ik kom net pas kijken." Voorgangers als Herman Koch, Tommy Wieringa, Joost Zwagerman en Tim Krabbé waren al langer literaire sterren voordat ze het Boekenweekgeschenk schreven. "Ik weet nog hoe erg ik tegen hen opkeek."

Ik heb eens zitten rekenen en het gaat gewoon keihard lukken.

Griet Op de Beeck

Op de Beeck heeft er erg veel zin in, maar is wel zenuwachtig. "Ik ben bang dat het boek te lang kan worden, of te kort. Dat ik het niet op tijd af krijg of dat ik mezelf niet meer leuk vind na het schrijven van het boek." Het is ook de eerste keer dat de auteur met een deadline werkt. "Ik heb nog nooit iets in opdracht geschreven, normaal schat ik een datum waarop mijn boek af is en geef ik dat door." Maar op tijd af krijgen, lukt haar wel. "Ik heb eens zitten rekenen en het gaat gewoon keihard lukken."

Griet Op de Beeck over het Boekenweekgeschenk 2018

Op de Beeck schreef drie boeken: Vele hemels boven de zevende, Kom hier dat ik u kus en Gij nu. In september komt haar vierde boek uit.

Boekenweek

De Boekenweek van 2018 is van 10 tot en met 18 maart. Op de laatste dag kan met het boek traditioneel gratis met de NS worden gereisd. Het thema van de Boekenweek wordt later bekendgemaakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl