Ravage na de explosie in Veendam
NOS NieuwsAangepast

Dode Veendam was bewoner van appartement

De man die vanochtend is omgekomen bij de explosie in een appartement in Veendam, is inderdaad de 37-jarige bewoner. Dat heeft de brandweer bevestigd.

Bij de explosie liepen verder drie mensen lichte verwondingen op. Het appartementencomplex raakte zwaar beschadigd.

Overlastgever

De bewoner van het appartement stond bij buren en woningcorporatie Acantus bekend als overlastgever. Acantus was naar eigen zeggen met de man in gesprek en keek ook naar andere huisvesting.

Volgens andere bewoners van het getroffen appartementencomplex had de man psychische problemen en een verslavingsverleden. Ook zou hij suïcidaal zijn geweest.

Burgemeester Swierstra van Veendam kent de berichten over de gesteldheid van de bewoner, maar wil er zelf niets over zeggen. Volgens hem moet onderzoek uitwijzen of het appartement met opzet is opgeblazen.

Bij de explosie zijn in totaal 36 woningen deels zwaar beschadigd. Acantus bekijkt nu of alle woningen gesloopt moeten worden, of dat een deel kan worden hersteld.

Drachten

De zaak roept herinneringen op aan de explosie in een woningcomplex in Drachten, eind 2015. Daar liet een verwarde man de gaskraan expres openstaan. Dat hij problemen had was bekend, maar hij weigerde zich te laten behandelen.

De man werd vorig jaar ontoerekeningsvatbaar verklaard en veroordeeld tot tbs met dwangverpleging. Hij was de enige die bij de explosie gewond raakte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl